Lašišos kepsnys


Atsibodo įprastai kepta lašiša? 🤔
Norisi ko nors įdomesnio? 🐟🤭
Tad skubu į pagalbą ir dalinuosi lašišos kepsnio receptu, kuris savo spalviniais sprendimais bus išties netradicinis ir pažadu – nesužavėtų neliks. 💚
Lašišos kepsnys greitai ir kitaip nei įprastai.🤭🔝
▪️ Supjaustome lašišos file norimo dydžio gabaliukais. Noriu pabrėžti, kad jokiais būdais nenulupkite skūrelės, kadangi tik jos dėka lašišos kepsnys neišsausėja ir neprilimpa prie kepsninės grotelių ar keptuvės.
▪️ Lašišą pašlakstome aliejumi ir beriame Delicia’s FISH prieskonius, švelniai įmasažuojame ir leidžiame kelias minutes pastovėti, kol gerai įkais kepsninė ar orkaitė.
Lašišą kepame apie 8 minutes, 180 laipsnių temperatūroje. Kepsnys turi itin švelniai apskrusti.
▪️ Kol lašiša kepa, pasiruoškime padažą. Imame puodą, pilame aliejų, įtarkuojame laimo citrinos žievelę ir įspaudžiame sultis. Labai svarbu, kad tarkuojant žievelę neįtarkuotumėte baltojo sluoksnio, kadangi jis suteiks padažui nereikalingą kartumą, tad stenkitės tarkuoti švelniai, stipriai nespausdami. Beriame Delicia’s LEMON PEPPER prieskonius, smulkintą česnaką, petražoles, krapus ir špinatus. Dedame puodą ant ugnies, maišome ir laukiame, kol ingredientai sušils ir pasieks apie 60 laipsnių temperatūrą. Kad temperatūrą būtų lengviau nustatyti, visuomet gamindamas naudoju skaitmeninį termometrą, jeigu neturite – rekomenduoju įsigyti, o jeigu turite, tai gali būti dovana kam nors kitam, mėgstančiam gaminti, nes jo dėka niekuomet neperkepsite savo patiekalų.
▪️ Kai ingredientai pasiekia reikiamą temperatūrą pilame juos į smulkintuvą ir smulkiname, kol nelieka stambių gabaliukų ir gaunasi padažo konsistencijos. Padažas turi būti skystas, tad gerai perkošiame per sietelį ir pilame į lėkštę.
▪️ Į padažą dedame švelniai paskrudusį lašišos kepsnį ir puošiame turimais žalumynais bei laimo citrinos skiltele.
Spalvinga, išraiškinga, greita ir skanu! 💚Palepinkite save ir artimuosius išskirtiniais skoniais!🤩💚