Aštuonkojis


Šiandien mūsų virtuvėje – aštuonkojis 🐙🐙🐙
Dažnai baidomės gaminti tokius egzotiškus patiekalus, nes galvojame, kad nesugebėsime skaniai ir tinkamai paruošti. Todėl norime pakeisti jūsų nusistatymą ir pateikti patį paprasčiausią receptą, kuris skoniu tikrai nėra prastas ✨
▪ Sunkiausias ir svarbiausias darbas yra tinkamai išvirti, tad griebiame puodą, pilame vandens, beriame juoduosius pipirų žirniukus, druską, dedame lauro lapus, smulkintą česnaką, svogūną, petražolių ir krapų kotus. Verdame apie 40 – 45 min., bet ne ilgiau!
▪ Baigus virti ištraukiame aštuonkojį iš vandens, nusausiname, dedame į indą, apšlakstome aliejumi, beriame Delicia’s SEA FOOD prieskonius ir leidžiame ramiai atvėsti.
▪ Kol aštuonkojis vėsta pradėkime ruošti padažą ir garnyrą. Padažui imame raudonąjį kopūstą, jį šiek tiek paverdame vandenyje, kol suminkštėja. Kai kopūstas pasidaro minkštas – išimame ir dedame į keptuvėlę, pilame šiek tiek grietinėlės, dedame sviesto ir beriame Delicia’s CHIMICHURRI prieskonius. Paverdame kelias minutes. Baigus virti viską dedame į trintuvą ir sutriname, kol taps skystos konsistencijos ir neliks stambių gabaliukų.
▪ Garnyrui išsiverdame jaunas bulvytes ir jas supjaustome puselėmis. Keptuvėlėje pakepiname raudonajį svogūną, česnaką, perpus pjaustytus pomidoriukus ir dedame bulvytes. Viską šiek tiek pekepiname, kol pomidoriukai suminkštės.
▪ Kol pagaminome garnyrą ir padažą, aštuonkojis jau tikrai gerai atvėso. Tad imame keptuvėlę, dedame aštuonkojį ir kepame geras 5 minutes 200 laipsnių temperatūroje, kad lengvai apskrustų. Labai svarbu dėti į gerai įkaitintą kepsninę ar orkaitę.
▪ Na ir lengviausia dalis – serviruojame. Imame lėkštę, teškiame šaukštą padažo, dėliojame garnyrą ir vainikuojame aštuonkoju. Jeigu norite žalumos – galite papuošti daigais 🌱
Nežinau kaip jums, bet mums atrodo, kad padažo ir garnyro gamyba sudėtingesnė nei pačio aštuonkojo, tad tikrai neverta bijoti gaminti tokius neįprastus patiekalus.
Skanaus!