Kai pradedame kalbėti apie šašlykus, dažnu atveju kiekvienas iš mūsų įsivaizduoja tradicinį, suvertą ant iešmo ir keptą ant laužo.🤔 🔥
Tačiau ar gali jis būti kitoks? Žinoma! 🤩
▪️ Imame kiaulienos sprandinę ir supjaustome maždaug vidutinio pievagrybio dydžio gabaliukais. Pilame šiek tiek aliejaus ir beriame „Delicia‘s SHASHLIK“ prieskonių. Mėsą paliekame pasimarinuoti geram pusvalandžiui.
▪️ Per tą laiką, kol marinuojasi mėsa, galime pradėti ruošti iešmelius, ant kurių versime. Kadangi gaminame modernius mini šašlykus, tai ir suverti mėsą reikės ant mini iešmelių. Aš pasirinkau medinius iešmelius apie 10 cm ilgio ir kad jie nesudegtų kepant, tai pamerkiau juos į vandenį.
▪️ Supjaustome papriką į stambesnius gabaliukus – ją mausime kartu su mėsa. Kai mėsa pilnai pasimarinuoja, imame iešmelį ir mauname ant jo mėsos gabaliuką, papriką ir pievagrybį. Iešmelius dedame į gerai įkaitintą orkaitę ar keraminę kepsninę, kepame 180 laipsnių temperatūroje iki kol iškeps.
▪️ Kol mini šašlykai kepa, galime pasiruošti padažą. Ištirpiname ghee sviestą, pilame 1 v.š. vandens, beriame „Delicia‘s PERSILLADE“ žolelių mišinį, dedame kuokštelį šviežių petražolių ir sutriname iki vientisos masės su trintuvu. Dalį padažo pilame į lėkštę, kurioje patieksime iešmelius, o kita dalimi ištepame prancūziško batono riekeles ir jas pakepame orkaitėje ar kepsninėje, kad švelniai apskrustų.
▪️ Kai mėsa iškeps viską dėliojame į lėkštę. Kad būtų daugiau spalvų – galite pabarstyti liofilizuotų burokėlių milteliais.
Išvaizdu, kitaip nei įprastai ir be galo skanu!🤩
